İstanbul 5 Şubesi

BEYLİKDÜZÜ İŞYERİ TEMSİLCİLERİMİZLE BİRARAYA GELDİK

Beylikdüzü ilçemizdeki Okul – Kurum müdürlüklerimizde görev yapan İşyeri Temsilcilerimizle biraraya gelerek istişare ve değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik. Şube merkezimizde gerçekleştirilen toplantı 5.Dönem Toplu Sözleşme sürecini konu edinen video gösterimi ile başladı.

Daha sonra Şube ve Beylikdüzü Kadın Komisyonu Başkanı Asuman Şen , Şube Başkan Yardımcısı Adem Özel ve Şube Başkanı Yusuf Sabaz’ın konuşmalarıyla program devam etti.

Şube ve Beylikdüzü Kadın Komisyonu Başkanı Asuman Şen konuşmasında sendika çalışmalarında kadın teşkilatlanmalarının önemine vurgu yaptı . Kadın çalışmalarının desteklendiği STK’lar her zaman başarılı olmuştur , çünkü kadın elinin değdiği yer bir nizam ve intizam içerisinde olur diyerek konuşmasına devam etti. Asuman Şen konuşmasını Kadın Komisyonlarının çalışmaları ve faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak tamamladı.

Şube Başkan Yardımcısı Adem Özel , toplantıya katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bu teşkilatın her kademesinde görev yapmış biri olarak şunu çok net açıklıkla söyleyebilirim ki bizim sendikamız ve sendikal mücadelemiz diğerlerinden farklı ve ayrıcalıklıdır. Çünkü biz  merkezinde insan olan ve insana dair çalışmaları özümseyen ve önemseyen bir teşkilatın mensuplarıyız , bizim mücadelemiz sadece burayla değil , bulunduğumuz her ortamı iyiye güzele yönlendirme azmi ve gayretini her ortamda , hangi şartta olursa olsun hayata geçirme mücadelesidir dedi. Adem Özel konuşmasını sendikal teşkilatlanma ve İşyeri temsilciliğinin önemine vurgu yaparak bitirdi.

Şube Başkanı Yusuf Sabaz toplantıya katılan İşyeri Temsilcilerimize ve  toplantının tertip edilmesinde emeği geçen İlçe Yönetim Kurulu , İlçe Kadın Komisyonu Üyelerine ve İlçe Başkanı Ekrem Bakırtaş’a  teşekkür ederek konuşmasına başladı. 5.Dönem Toplu Sözleşme süreci , eğitim ve sendikal gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak konuşmasına devam etti.

Yusuf Sabaz , İşyeri Temsilcilerimiz bizim okul ve kurumlarımızdaki uç beylerimizdir . Öğretmenler odasının nabzını tutan , sendikamızın eylem ve söylemleriyle ilgili  öğretmenler odasında bir fikir telakkisi yapılıyorsa bu İşyeri Temsilcilerimizin o kurumdaki görevlerinin bilincinde olduğunun göstergesidir dedi. Yusuf Sabaz , Geleceğin ihya ve inşasında eğitimin yeri ve eğitime bakışımız sadece sınırlarımızla ölçülü değildir . Bizim gayemiz insan öznesinin gereğini yerine getirerek sınırlar ötesinde bir çok mağdur ve mazluma elimizi uzatmaktır. Biz sendikacılığı insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır hadisine iman etmiş bir şuurla icra etmekteyiz. Onun için bize ve bu salonda bulunan siz değerli Okul – Kurum Müdürlerimize önemli sorumluluklar düşmektedir dedi. Eğitim ve sendikal gündeme dair güncel konular üzerinde durarak görüş , düşünce ve önerilerini ifade eden Yusuf Sabaz , sendikal söylem ve eylemlerimizi dayandırdığımız kaynağımız kurucu Genel Başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın kuruluş manifestosudur. Biz ilke ve prensiplerimizi gündelik konkjonktürel gelişmelere göre değil , nehirler düşlerim göl kenarında vizyonuyla merkezine insanı alan ve insana dair eylemlerin peşinde koşan bir teşkilat olarak belirlemekteyiz diyerek sözlerini tamamladı.

Beylikdüzü İşyeri Temsilcileri istişare ve değerlendirme toplantısı soru cevap bölümüyle sona erdi.