İstanbul 5 Şubesi

ÜYEMİZ KÜÇÜKÇEKMECE OKUL KURUM MÜDÜRLERİMİZLE BİRARAYA GELDİK

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Küçükçekmece İlçe Temsilciliğimiz  tarafından tertip edilen Üyemiz Küçükçekmece  Okul-Kurum Müdürleri toplantısı Şehit Fethi Sekin Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

5.Dönem Toplu Sözleşme Sürecini anlatan video gösterimi ile başlayan program Eğitim-Bir-Sen Küçükçekmece İlçe Başkanı Mustafa Ağaca 'nın açılış konuşmasıyla devam etti.

Mustafa Ağaca konuşmasında; Sendikanın vizyonu ve misyonuyla ilgili kurucu Genel Başkan merhum Mehmet Akif İnan 'ın sendikacılığından örnekler verdi. Merkezinde insan olan ve insanı önceleyen bir sendika olduklarını ve geçmişten günümüze ülkenin içerisinde bulunduğu en kritik süreçlerde almış olduğu karar ve takındığı tutumla bu farklılığını belirgin şekilde hissettirmiştir ve hissettirmeye devam etmektedir dedi.

Mustafa Ağaca  ; İnsanlık aleminin içerisinde bulunduğu durum , ülkemiz ve İslam dünyasındaki yaşanan acı , kan , gözyaşı ve dramlar bizi her zamankinden daha fazla sorumluluk almaya , gündelik kısır çekişmelerle gücümüzü ve otoritemizi birbirimize karşı değil , zalim ve zulmedenlere karşı kullanmamız gerektiği gerçeğini bir kez daha yüzümüze çarpmaktadır diyerek görüş ve düşüncelerini ifade etti.

Şube Başkanı Yusuf Sabaz ,  sendikal ve eğitim gündemine dair yapmış olduğu konuşmasında ; 5.Dönem Toplu Sözleşme süreci ve süreç içerisinde yaşananlarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Yaklaşık bir yıldır Şube Başkanı  olarak görev yaptığını  ve bu süreç içerisinde  yapılan etkinlik ve faaliyetlerle ilgili değerlendirme ve açıklamalarıyla konuşmasına devam etti.

Ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini ifade eden Sabaz, sendika olarak dün olduğu gibi bugün de içerisinde bulunmuş olduğumuz şartların ve sürecin en iyi şekilde analiz edilerek devletin ve milletinin çıkarları doğrultusunda tavır takınacaklarını, takındıklarını söyledi ve genel bir değerlendirmede bulunarak konuşmasını tamamladı. 

Eğitim-Bir-Sen Küçükçekmece üye Okul-Kurum Müdürleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı soru cevap bölümüyle sona erdi.