İstanbul 5 Şubesi

3' üncü Divan Toplantımızı Gerçekleştirdik

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube 3’üncü Divan Toplantısı Şube Merkezi Erol Battal Seminer Salonunda Gerçekleştirildi. Toplantıya Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın , Divan Başkanı olarak Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Rıfat Kavak , Şube Divan Kurulu , İlçe Yönetim Kurulları , Şube ve İlçe Kadın Komisyonlarının katıldığı görüldü.

Divan Başkanı Rıfat Kavak’ın sendikanın tarihi misyonuna atıfta bulunarak yapmış olduğu açılışın ardından , Şube Başkanı Yusuf Sabaz’ın konuşmasıyla toplantı devam etti.

Yusuf Sabaz eğitim , Sendikal ve Siyasi gündeme dair görüş , düşünce ve önerilerini ifade ettiği konuşmasında , geride bırakılan Eğitim-Öğretim dönemi içerisinde yapılan etkinlik ve faaliyetlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Toplantıya konuşmacı olarak davet edilen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Kadın Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın güncel meseleler üzerinden değerlendirme ve önerilerde bulundu.

5’inci Toplu Sözleşme süreci ve süreç içerisinde seyir eden gelişmeleri anlatan Sıdıka Aydın , Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı önünde evlatlarını arayan annelerin sesine bir cevap niteliğinde gidip onların dertleriyle dertleştiklerini ve bu eylemi daha gür bir sedayla haykırarak desteklediklerini ifade etti.

Sıdıka Aydın , Eğitim ve Sendikal gündeme dair gelişen süreçlerle ilgili görüş ve düşüncelerini ifade ederek sözlerini tamamladı .

3’üncüsü gerçekleştirilen Şube Divan Toplantısı dilek ve temenniler gündem maddesinde sorulan soruların cevaplanmasıyla sona erdi.