Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu 5.Olağan Genel Kurul Sonucuna göre Yusuf Sabaz Şube Başkanı seçildi.
Beylikdüzü Atatürk Öğretmenevinde gerçekleştirilen kongreye Şube Delegeleri , Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Durali Baki , Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu , Ak Parti Avcılar İlçe Başkanı Yaşar Karaaslan , 5 Nolu Şube bölgesinde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürleri , Şube Müdürleri , Sendika Kadın Komisyonu ve İlçe Yönetimleri katıldı.
Şube Başkanı Yusuf Sabaz açılış konuşmasına Şube Delegelerine ve önceki dönemlerde görev yapmış başkanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek başladı.
Sabaz ; Yeni şeyler söylemek , yenilenmek için aday olduğunu ,zamanın geçmişi geride bırakarak yeni ortak zeminlerde buluşma zamanı olduğunu ifade etti.
Yusuf Sabaz ; Eğer bu kongrenin bir adı , tanımı olsaydı hiç kuşku yokki dostluk kongresi olurdu diyerek sözlerini sürdürdü. Birikmiş tecrübelerden istifade edileceğini , kimseyi ötelemeden herkesi kucaklayıcı bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini ifade eden Sabaz , bundan sonra ben , sen değil , biz olacağız , siz olacaksınız ve büyük Eğitim-Bir-Sen ailesi olacağız dedi.
Sabaz , Sendikacılığın bir ekip işi olduğunu ve 4 yıllık Küçükçekmece sendikacılık deneyiminde güzel bir sinerjiyle huzur ve sükunet içerisinde bir süreci bitirdiklerini , şimdi aynı üslup ,aynı yöntem , aynı duruş , aynı kararlık ve aynı heyecanla tüm ilçeleri kucaklayacak bir Şube Yönetim anlayışını tesis edeceklerini belirterek konuşmasını sonlandırdı.
5.Olağan Genel Kurul Toplantısı Protokol konuşmaları , Şube Yönetim Faaliyet , Mali ve Denetleme raporlarının okunup ibra edilmesiyle devam etti. Zorunlu organların seçimi saat.17.00 itibariyle sona erdi ve Yusuf Sabaz Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı olarak seçildi.