İstanbul 5 Şubesi

Öğretmene Sahip Çıkmak Geleceğimize Sahip Çıkmaktır

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube olarak Esenyurt Orhan Gazi Ortaokulunda bir velinin fiziki saldırısına maruz kalan meslektaşımız için Basın Açıklması yaparak , yetkililere sesimizi duyurmaya çalıştık. Şube Başkanı Yusuf Sabaz tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde ; 

Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum anlayışı ile bilgiye, bilgiyi öğretene saygıyı medeniyetimizin ve kültürümüzün temel taşları haline getiren bir toplumdan , geleceğimiz olan evlatlarımıza bilgi verip yetiştirmekten başka derdi olmayan öğretmenlere şiddetin sıradanlaştığı bir topluma dönüşmenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Geleceğin mimarı olan öğretmenler maalesef gün geçmiyor ki bir şiddet olayına maruz kalmasın. Şiddetin her türlüsüne karşı olmakla beraber kamu görevini icra edenlere özelde öğretmenlere şiddetin her türlüsü geleceğe vurulan bir darbe, yarınların karartılmasına yönelik bir hamledir.

En onurlu mesleklerin başında gelen, en kutsal hizmetlerden birini üstlenen ve her zaman sevgi ve saygıyla anılan öğretmenlerin karşı karşıya kaldığı bu durum asla kabul edilemez.

 Tek derdi, öğrencilerine bilgi ve birikimlerini aktarmak, olan öğretmenlerimiz hiç de hak etmedikleri bir şekilde bazı öğrenci velilerinin fiili saldırısına ve hakaretlerine maruz kalmıştır. Maalesef  12.03.2020 Perşembe günü Esenyurt Orhangazi ortaokulu Türkçe öğretmeni Çağlar Kargın bir veli tarafından idare odasında şiddetli şekilde darba uğramış öğretmenimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır.

Arkadaşımıza yapılan bu barbarca saldırıyı lanetliyor, kınıyor ve bu saldırının şiddete maruz kalan öğretmenlerimizin şahsında bütün eğitim camiasına yapıldığını yüksek perdeden haykırıyoruz. Acaba yarın hangi okulumuzda hangimizin başına böyle bir olay gelecek diye endişe ediyoruz. Kendi işyerimizde can güvenliğimizin tehlikede olduğu bir ortamda hangi aşk ve şevk ile hizmet üretebileceğiz?

Değerli basın mensupları, sizin aracılığınızla buradan bütün yetkililere sesleniyor ve diyoruz ki; bu olaylar ilgili idari ve hukuki soruşturmaların bir an önce yapılması, ilgililer hakkında yaptırımlar uygulanması ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerinin arttırılması noktasında azami gayreti göstermelerini bekliyoruz. 

Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir.

Duyarlı velilerimiz ve öğrencilerimiz ve kamuoyunu  bu menfur olay karşısında net tavır almaya davet ediyoruz. Eğitim yuvaları şiddetten mutlaka arındırılmalıdır. Karakter eğiticisi, ruh işçisi, geleceğimizin mimarı öğretmenlerimiz, ince bir sanatı icra ederken kaba bir muameleye maruz kalmamalıdırlar.

Unutmayalım; öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır.

Burada,öğretmenimize destek vermek amacıyla bulunan üyelerimize  tüm eğitim sendikalarının yöneticilerine ve üyelerine teşekkür ediyorum.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.