İstanbul 5 Şubesi

LİBYA SADECE BUGÜNÜN MESELESİ DEĞİL

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şubemiz tarafından ilki gerçekleştirilen “ Siyaset Söyleşileri “ nde Ak Parti İstanbul Milletvekili , TBMM Türkiye – Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve TBMM İdare Amiri Hasan Turan’ı Şube Merkezimizde misafir ettik.

Türkiye’nin dününü ve bugününü konuştuğumuz söyleşi programımıza Şube Yönetim Kurulu Üyeleri , İlçe Başkanları ve Genç Memur-Sen İlçe Temsilcileri katıldı.

Şube Başkanı Yusuf Sabaz , yapmış olduğu sunum konuşmasına öncelikle davetimize icabet edip bizi kırmayan sayın vekilimize teşekkür ederim dedi. Bugün burada sadece Eğitimi değil , Türkiye’nin dününü ve bugününü konuşacağımız , zaman zaman gönül coğrafyalarımıza değineceğimiz verimli bir söyleşi olacağını ümit ediyor , ayrıca Kudüs şairi Mehmet Akif İnan ‘ın sendikası olarak Türkiye – Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı sayın Hasan Turan’la böyle bir etkinliğin başlangıcını yapmış olmamızı önemli bulduğumu ifade etmek istiyorum diyerek sözlerini tamamladı.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan yapmış olduğu sunumunda önemli konulara değindi. Hasan Turan ; Türkiye’nin bir gelişim ve değişim süreci içerisinde olduğunu ve bu süreçlerin çok kolay geçmediğini , içeride ve dışarıda bir çok oyunu bozmakla meşgul olduklarını ifade etti. Biz sadece bugünü değil , geleceği de planlamak zorundayız ve bunun için gecesiyle , gündüzüyle çalışan , mücadele eden bir Cumhurbaşkanımız var . 18 Yıllık iktidarımızda bir çok badireyle karşı karşıya kaldık . Bu mücadelemizde Kudüs Şairi merhum Mehmet Akif İnan’ın sendikası Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonumuz her daim bizim yanımızda oldu. 2007 Yılı Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde cumhuriyet mitinglerine karşı başlatmış olduğu “ Ortak Akıl Mitingleri “ni , 2010 Referandum sürecinde “ Çaresizseniz Çare Sizsiniz “ sloganıyla alanlarda oluşunu , Gezi sürecine karşı duruşunu , 17-25 Aralık Kumpaslarındaki tutumunu ve 15 Temmuz gecesi Teşkilat olarak göstermiş olduğu refleksi unutmamız mümkün değil . Kuruş sendikacılığı değil  bir Duruş sendikacılığı örneği gösteren Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonumuzu bir kez daha tebrik ve takdir ettiğimi ifade etmek isterim diyerek sözlerine devam etti.

Hasan Turan ; Eğitim gündemine dair yapmış olduğu değerlendirmede  , görüş ve düşüncelerini ifade ederek , eğitim alanında birçok yeniliğe imza atıldığını , Okul – Kurum Derslik sayılarının arttırıldığını ve arttırılmaya devam edildiğini söyledi.  Öğrencilerimiz bugün okudukları kitapları ücretsiz bir şekilde temin edebiliyorlar , bu ve bunun gibi daha bir çok yeniliğin altında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası var . Biz bu yenilikleri milletimizle buluşturmak isterken , içeride bir takım odaklar Türkiye’yi eski günlerine döndürmenin özlemini çekiyor . Şimdi tutturmuşlar Libya’da ne işimiz var diyorlar ? Libya sadece bugünün meselesi değil , Libya bizim ortak meselemiz ve 1000 yıllık geçmişimiz diyerek görüşlerini ifade etti. Hasan Turan ;  Suriye , Irak , İran ve gönül coğrafyamızda ki meseleler üzerinde değerlendirmelerde bulunarak sözlerini tamamladı . Söyleşi soru cevap bölümüyle sona erdi.