İstanbul 5 Şubesi

Biz Birileri Gibi Sipariş Gündemlerin Peşinden Koşmuyoruz

Şube Başkanımız Yusuf Sabaz Silivri İlçemizde Okul – Kurum ziyaretleri kapsamında öğretmenler odasında sendikal ve eğitim gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Şube Başkan Yardımcısı ( Şube Sekreteri ) Adem Özel , Şube Başkan Yardımcısı ( Teşkilatlanma ) Yusuf Güven , Silivri İlçe Başkanı Emrah Erdoğan ve  Genç Memur-Sen İlçe Başkanı Ömer Kaya ‘nın katılımıyla  Prof.Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi , Ahmet Ziylan Ortaokulu , Silivri Anadolu Lisesi , Ertuğrul Gazi Ortaokulu ve İBB Abdülezelpaşa Ortaokulu okul idarecileri ve öğretmenler odaları ziyaret edildi.

Şube Başkanı Yusuf Sabaz öğretmenler odası ziyaretlerinde sendikal ve eğitim gündemine dair değerlendirmelerde bulunarak görüş , öneri ve düşüncelerini ifade etti.

Yusuf Sabaz ; Bugün eğer bir takım kazanımların daha da iyi hale getirilmesini konuşuyorsak bu Eğitim-Bir-Sen ‘nin başarısıdır. Biz geçmişte yetkili olup bu yetkiyi kullanamayan ve bugün bize çeşitli algılarla saldırmaya çalışanlar gibi sipariş gündemler üzerinden konuşmuyoruz. Bizim mefkuremiz sadece sınırlarımızla çizili değil , bizim mefkuremiz Orta Asya’dan Afrika’ya , Afrika’dan Orta Doğu’ya , Orta Doğu’dan Avrupa’ya kadar nerede bir mağdur ve mazlum varsa ona elini uzatan bir geleneğin takipçileriyiz. Biz söylemlerimizi eyleme dönüştürürken işi kitabına uyduranlardan olmadık , bizim referansımız kelam-ı kadimdir. Biz söylemlerimizi eyleme dönüştürürken  “ İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır “  hadisine iman ederek belirlemekteyiz dedi.

Toplu sözleşme süreci ve güncel konular üzerinde gelen soru , eleştiri , görüş ve önerileri değerlendiren Yusuf Sabaz , konuşmasını üye kayıt çalışmaları hakkında ki gelişmelere değinerek tamamladı. Yusuf Sabaz 2019’un son ayında Eğitim-Bir-Sen Şubeleri arasında yeni 206 üye kaydıyla Türkiye 1’incisi olduklarını ve bu sürece katkı sunan tüm üyelerimize , İşyeri Temsilcilerimize , Okul – Kurum idarecilerimize ve bugün bur da Silivri Teşkilatımıza teşekkür ederim dedi.